LEAN Bouwen Systeem

Afronding Nieuw Middelburg volgens LEAN Bouwen Systeem

Roegiers de Koeijer is in oktober 2010 gestart met voorbereidingen en uitvoeren van de voorgenomen werkzaamheden aan het project “Nieuw Middelburg” in opdracht van Woongoed Middelburg. Dit is een wijk met oude arbeiderswoningen uit de jaren 1920. In januari 2011 werd met de renovatie begonnen. Woongoed trok voor het project drie jaar uit om de in totaal 266 woningen te renoveren.

Een bijzondere opdracht, waar veel van af hangt als het gaat om een proefproject.  Voor alle partijen een uitdaging om te werk te gaan volgens het zogenaamde LEAN Bouwen.  Met als uitgangspunt om vanuit een inschrijvingssituatie voor de opdrachtgever veel kosten te besparen.

Roegiers de Koeijer ziet LEAN bouwen als een manier van denken om structuur te geven aan de verbeteractiviteiten binnen de organisatie met als doel het totale bedrijfsproces te vereenvoudigen c.q. te versnellen en verspillingen te elimineren. LEAN bouwen is er op gericht om de organisatie als geheel, dus inclusief externe partijen, zoals klant, adviseur(s), leverancier(s) en bouwspecialisten, maximaal effectief te laten samenwerken, zowel vóór als tijdens de uitvoering van een project. 

<<lees meer>>